5 tips til hjemmekontoret

onsdag 3. februar 2021

Hva skjer når «iblant» blir til flere måneder? På grunn av situasjonen vi nå er i har «hjemmet» mer eller mindre blitt den nye arbeidsplassen for veldig mange.

Derfor har vi samlet 5 tips vi synes hjelper for å få et vellykket hjemmekontor

Kom deg opp om morgenen! Det kan være fristende å ha noen roligere dager på hjemmekontor, men det er viktig å beholde de gode arbeidsrutinene du ellers ville hatt på jobb. Stå opp, kom deg ut av morgenkåpen og prøv å jobb innenfor din vanlige arbeidstid. 


En god arbeidsstasjon med riktig belysning og arbeidsstilling er alfa og omega. Det er fort gjort å få feil belastning i nakke, skuldre og armer dersom du ikke har en god kontorstol og pult. Sofa, sengen og kjøkkenkrakken egner seg altså dårlig. Hvis det er mulig burde du ha et område som er dedikert til jobb, helst med en dør du kan lukke. Da får du kanskje følelsen av å dra fra jobb selv om du er hjemme. 


Ha rutiner og struktur. Det er kanskje enda viktigere på hjemmekontor enn vanlig å ta noen minutter til å planlegge hva som skal gjøres i løpet av arbeidsdagen. 


Husk pauser for å hvile både hodet og øyne, så holder du deg skjerpet til å gjøre en god jobb gjennom arbeidsdagen. Gå en tur, luft kroppen. Lag en skikkelig digg lunsj og spis den et annet sted enn på «kontoret». 


Ikke mist det sosiale miljøet på arbeidsplassen selv om du er på hjemmekontor, det blir fort ensomt. Hva med å ta en digital kaffepause eller lunsj med en kollega?